complEETplan

Levenslang plezierig de regie over je eten en je gewicht

Voor wie af wil van levenslang diëten en (weer) wil genieten van zichzelf en eten

Hoe komt het dat jij als intelligent, daadkrachtig mens dit toch niet voor elkaar krijgt? Laat ik beginnen met dat het niet jouw schuld is en dat het ook niet eenvoudig is, anders had jij het echt zelf zonder hulp al lang opgelost.

Je denkt misschien: “Maar ik weet wel wat ik moet doen om af te vallen. Gewoon wat minder eten en meer bewegen. Elk pondje komt door het mondje…ik doe het zelf ”. Toch is iets weten niet altijd genoeg om het ook te kunnen doen. Je weet dat je om te winnen de beste moet zijn, maar heb je aan die kennis genoeg om ook daadwerkelijk de nummer 1 te worden? Vaak spelen onbewuste factoren mee, waardoor je de kennis die je hebt toch niet kunt omzetten in een effectief doen.

Denk maar aan stiekeme verleidingstrucs in winkels, de overtuigende ‘waarheden’ van nep- en semi-deskundigen die je bent gaan geloven, de sociale druk van anderen om je mee te laten doen, onze onbewuste gewoontes en overtuigingen van huis uit, die we voor waar aannemen.

Probeer bijvoorbeeld maar eens in een supermarkt alleen de boodschappen te halen die op je boodschappenbriefje staan. Het ‘gewoon’ doen blijkt dan in de praktijk veel moeilijker dan het van tevoren lijkt.

En ook voor het toch zelf doen, geldt dat een groot deel van ons doen beïnvloed wordt door onbewuste sterke drijfveren in ons brein. Denk maar aan dat je nog een stuk chocolade pakt, terwijl je ondertussen tegen je zelf zegt: “Doe dat nou niet, je hebt wel genoeg gehad, hier krijg je spijt van” en vervolgens stop je het toch in je mond. Zo doen we het wel zelf, maar hebben we niet de regie over wat we doen. Vandaar dat ik niet alleen geschoold ben tot (dieet)kok en diëtist, maar ook tot voedingstherapeut.

Herken jij dit?

 • ‘s ochtends gezond beginnen en ’s avonds al weer de mist ingaan?
 • stiekem eten uit verveling, als troost of als beloning?
 • jezelf zo stom vinden dat het jou niet lukt en jaloers zijn op anderen die het wel voor elkaar lijken te hebben?
 • dat rare haat-liefde gedoe met je weegschaal; je humeur hier van af laten hangen
 • tegenover anderen doen alsof er met jou niets aan de hand is, jij nergens last van hebt en ondertussen bij alles nadenken wat in je mond stopt en hoe je er uit ziet en… dit als een schaduw over elke dag heen ligt?
 • het schrikbeeld dat jouw kinderen (later) net zo zullen doen en worden als jijzelf hierin?
 • angst voor je gezondheid op de langere termijn?

Dit hoeft niet zo te blijven. Het kan jouw jaar worden!

Wat dacht je van:

 • de regie krachtig in eigen hand hebben wat betreft je eten en je gewicht?
 • je aantrekkelijk, zelfverzekerd over je keuzes en lekker vrij in je vel voelen?
 • een flinke oppepper voor je gezondheid en eigenwaarde waardoor je onbezorgd en ontspannen je toekomst tegemoet ziet?
 • betrouwbare bondgenoten als het om eten en gewicht gaat, die je steunen en je door moeilijke momenten heen helpen en waar je niets voor hoeft achter te houden en zo je ook met je stiekeme gedoe rond eten en je gewicht kunt stoppen?
 • kinderen, familie of collega’s die jouw slimme gewoontes over gaan nemen?
 • je tevreden en verzadigd voelen als je gegeten hebt?
 • met net zoveel mededogen met jezelf omgaan als je dat ook met anderen doet?

Wat je nodig hebt om krachtig en duurzaam de regie te voeren over je eten en je gewicht

Goede kennis

Goede kennis over wat jij precies eet is veel meer dan de hoeveelheid calorieën. De verhouding tussen de voedingsstoffen, de smaak, hoe het eten er uit ziet, hoe het wordt aangeboden, in welke sfeer, op welk tijdstip en hoe jouw lijf je voeding verwerkt, is zeker mee van invloed en heb je informatie over nodig zodat jij dat slim kan omzetten voor je gewicht en gezondheid.

Inzicht in je eigen lichaamssamenstelling

​Hoe je spiermassa zich verhoudt tot je vetmassa en hoe veel vet hiervan risicovol is en welke hoeveelheid juist beschermend.

Ook is kennis van je persoonlijke bioritme nodig. Je hebt natuurlijk ook handvatten nodig om dit zelf gunstig te beïnvloeden.

Slimme trucs

Slimme trucs om je te wapenen tegen de verleidingsmethodes, die ingezet worden om jou producten en hoeveelheden te laten kiezen, die niet bij je passen.

Bewustzijn over gewoontes

Bewustzijn over gewoontes van huis uit, over overtuigingen over jezelf en eten, jouw lijfspreuken, over tradities en familie gebeurtenissen die wel of niet handig zijn. Wat meespeelt is je levensinstelling, je kwaliteiten en valkuilen en de veranderbaarheid hiervan. Nieuwe technieken om een nieuwe eigen koers te varen, zonder dat die egoïstisch of raar overkomt.

Concreet plan

Een concreet doelen- en stappenplan rond eten met ook daarin hoe je jouw omgeving gaat inrichten en welke betekenis jij de mensen om je heen geeft bij je plannen. Je manier en hoeveelheid van bewegen, ontspanning en slapen spelen natuurlijk een belangrijke rol en horen hierin thuis.

Inzicht in je taalgebruik bij hoe je omgaat met eten en hoe je lichaam daarop reageert. De kracht van onze taal op het gedeelte van ons brein dat ons gedrag (vaak onbewust) bepaalt, is groot. En nieuwe mogelijkheden om dit zo gunstig mogelijk te maken voor jouw situatie.​

Allemaal zaken waardoor jij eindelijk gaat begrijpen waardoor jij tot nu toe niet verder kwam. En jezelf zo onterecht dom en een slappeling gevonden hebt op dit terrein.

Het kan anders! Ook jij kunt je weer fit, ontspannen en aantrekkelijk gaan voelen in je lijf. Bewust genieten van eten, trots zijn op en open zijn over hoe jij met eten omgaat. De regie terug krijgen en je ook op dit terrein kundig en zelfverzekerd voelen. Een ontspannen voorbeeld zijn voor je dierbaren en je collega’s, zonder dat dit helemaal perfect hoeft te zijn. Helemaal jij!

Ik heb in heel mijn leven veel geleerd en uitgeprobeerd. Wat effectief is gebleken, deel ik met jou, in slechts 1 jaar, zodat het jou ook gaat lukken je regie te nemen. Deze succesformule voor jou bestaat uit:

 • wetenschappelijk onderbouwde strategieën in 5 overzichtelijke modules geordend om de regie te kunnen krijgen en houden
 • eenvoudige manieren en checklists om snel je voedingsinname, lichaamssamenstelling, eettype, beweegtype, bioritme en saboterende gedachten in beeld te krijgen
 • belangrijke vaardigheden en nieuwe denkpatronen door middel van praktische oefeningen en achtergrondinformatie
 • ondersteunend mailcontact en lotgenotencontact in een geheime facebookgroep
 • een terugval-preventieplan om je succes blijvend te waarborgen

De inhoud van het ComplEETplan op maat bestaat uit 5 modules

Een goed uitgebalanceerde voeding- en leefstijl:

 • past in jouw eigen unieke bioritme
 • is gebaseerd op je eigen voorkeuren
 • houdt rekening met je persoonlijke leefsituatie
 • biedt nieuwe slimme denkbeelden

Zo’n leefstijl blijken mensen het langst en het gemakkelijkst vol te houden. En op deze manier ontwikkelt zich het beste geleidelijk een nieuw duurzaam effectief patroon. Dat kun jij ook op deze manier bereiken.

Module 1. Hoe, wat en wanneer slim en lekker eten

Als diëtist en voedingstherapeut geef ik je de nieuwste ideeën over hoe jij jouw eigen voeding precies in kaart brengt en zelf bijstelt, zodat het volwaardig is en past bij wat je wilt en nodig hebt.

Maar ook hoe je zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Je ontdekt je eigen unieke bioritme en op welke tijden jij dan het beste kunt eten.

Jouw resultaten na de eerste maand

 • Je voelt je kundig en zelfverzekerd over je eigen voedingspatroon.
 • Je kunt met kleine creatieve aanpassingen steeds weer zorgen dat je voeding lekker is en in balans blijft (je bedenkt en kiest het immers zelf).
 • Je hebt een optimale verbranding van je calorieën doordat je eet op de momenten dat je stofwisseling hier ook het beste toe in staat is.
 • Je verbetert je gewicht, BMI, spiermassa, vet, visceraal vet en lichaamsleeftijd.
 • Je hebt een goed overzicht van deze metingen zonder dat het je humeur negatief beïnvloedt.

Enkele jaren geleden ben ik aan het ‘SonjaBakkeren’ geraakt, omdat ik te zwaar was geworden en een te hoge bloeddruk en cholesterol had. Maar op een gegeven moment raakte ik haar eten moe. Het lukte mij niet meer de discipline op te brengen net als enkele jaren geleden. Wel bleef ik mijn warme eten afwegen, ik vermeed zoute drop, dronk voldoende water etc. Jij adviseerde mij om in de computer bij te gaan houden hoe ik at op dat moment en liet mij zien mij hoe ik dit in balans kon brengen en je rekende voor mij uit wat bij mij persoonlijk paste. Hoewel ik dacht dat ik goed bezig was, schrok ik nog behoorlijk. Geen idee dat er zo veel was wat ik niet goed had ingeschat. Inmiddels ben ik al een half jaar op gewicht (13 kg minder) en klachtenvrij, zonder dat ik maar 1 moment heb ervaren dat ik iets miste. Waarom? Omdat ik in mijn comfortzone kon blijven. Ik eet wat ik lekker vind en zelf gekozen heb.

Bert
uit Hoogkerk

Module 2. Lichamelijke en psychische bewegelijkheid

Twee soorten van beweging komen aan de orde: lichamelijk en psychisch.

Module 2a. lichamelijke bewegelijkheid

De lichamelijke beweging gaat over lichaamsbeweging, ontspanning, slapen en lichamelijke verzorging. Je gaat uitzoeken wat voor soort beweging het beste bij je past. Je krijgt praktische manieren om je te ontspannen. Je krijgt zicht op wat jouw ideale tijden zijn om te slapen. En je gaat ontdekken hoe jij met een goede uiterlijke verzorging de vetafbraak gaat stimuleren.

Jouw resultaten in de tweede maand

 • Je hebt leuke manieren van bewegen ontdekt, waardoor je met plezier beweegt, je figuur en conditie verbetert en zonder dat je er erg in hebt meer calorieën dan normaal verbruikt
 • Je slaapt lekkerder, bent vrolijker en hebt meer zin om dingen aan te pakken
 • Je voelt je aantrekkelijker en ziet er verzorgd uit, waardoor anderen je meer op waarde schatten en meer respect voor je hebben en onbewust vetvoorraad verdwijnt uit je lijf
 • Je bent goed bestand tegen voedings- en andere verleidingen

Module 2b. Psychische bewegelijkheid

De psychische bewegelijkheid gaat over je beweging ‘tussen de oren’. Je ontdekt op welke wijze jij in jouw denken praten je onbewust tegenhoudt om slimme keuzes te maken en succesvol te worden.

Een paar voorbeelden: ik ben geen sportief type, ik kan geen nee zeggen, bij mij is het altijd alles of niets, in mijn situatie is het nu niet te doen, ik kan de discipline niet opbrengen…

Ik leer je hoe jij jouw vast geroeste controlemechanismen en overtuigingen ombuigt naar flexibel de regie nemen. Je ontdekt hoe je door bepaald taalgebruik je breinverzadiging en maagverzadiging gunstig kunt beïnvloeden.

Jouw resultaten na de tweede maand

 • Je helpt jezelf sneller gemakkelijker over een dip heen, dus snellere en grotere successen
 • Je vertrouwt jezelf met eten beter, voelt je ontspannen daardoor en hebt geen voedsel en/of drank meer nodig om je (tijdelijk) wat beter te voelen
 • Je hebt een optimale vetafbraak met behoud van spiermassa, je bloeddruk daalt
 • Je durft gemakkelijker nieuwe dingen uit te proberen en hebt minder eten nodig om je mee te ontspannen
 • Je komt hormonaal weer in evenwicht, waardoor het gemakkelijker is om normaal te eten en beter te slapen
 • Je kunt je met minder eten lekker en meer verzadigd voelen

Al bijna levenslang worstel ik met te veel kilo’s. Jou benaderen was een hele goede stap! Het ging niet over diëten, maar over anders leren eten, kiezen. Ik leerde dat ik met liefde naar mezelf mag kijken, niet veroordelend naar mezelf hoef te zijn. Ik vind je zeer deskundig en je benaderde mij respectvol en met aandacht, luistert en geeft wat nodig is op het moment. Niet alleen een welbevinden van de maag, maar ook van het hoofd. Ondanks mijn grote ervaring op lijngebied heb ik veel geleerd!

Keeke, 49 jaar
uit Leeuwarden

Module 3. Een ondersteunende omgeving

Je leert hoe je je huis slim kunt inrichten wat eten betreft. De eetgewoontes in normale situaties en bij bijzondere gelegenheden die nu nog iet zo gunstig voor je zijn, ga je op een plezierige soepele manier naar jouw hand zetten.

Jouw resultaten na drie maanden

 • Je thuis is een eet- en beweegomgeving met weinig “onhandige” verleidingen en met veel inspirerende slimme prikkels, waardoor je bijna automatisch het beste kiest om te eten en te drinken
 • Je hebt een goed en plezierig systeem voor wat en hoeveel je eet en drinkt als je elders bent.
 • Anderen gaan bij jou thuis ook automatisch mee in jouw eetgewoontes

Super, ik gun iedereen zo veel bewustzijn en zo veel kilo's lichter!

Ik had geen twijfels over dat ik mezelf dit jaarplan zou gunnen. Ik wilde weten wie ik ben en wat ik wil en wat er nog kan qua gewichtsverlies. Ik kende je al en had vertrouwen in je professionaliteit. Wel dacht ik na de eetscan dat het misschien wat zweverig zou zijn. Je rustige stem en je liefdevolle manier van omgaan met mij, kwam eerst wat vreemd over. Ik was gewend om hard voor mezelf te zijn, niet zeuren, zo ben ik opgevoed. Gelukkig bleek het helemaal niet zweverig, wel complex en ook wel moeilijk soms, maar super. Zoveel meer bewustzijn gekregen over mezelf.

Ik ben letterlijk en figuurlijk kilo’s te veel kwijt. Veertien kilo lichter, meer ontspannen, innerlijk rustiger. Een fitte relaxte grootmoeder. Ik moet niets meer. Ik neem te tijd. Ik ben sterker geworden; ben confrontaties aangegaan. Ik hoef niet overal meer harmonie om de lieve vrede. Ik was druk, maar ben nu lekker actief. Ik ben gaan volksdansen en yoga, lekker wandelen en fietsen.

Ik maak meer tijd voor de mensen die me dierbaar zijn. Ik wilde altijd graag iedereen helpen, maar nu zeg ik: “Ik wil je wel graag helpen, maar weet niet of het me ook gaat lukken.” Zo houd ik beter de balans. Ik kook nu met plezier en ben heel blij met al je recepten.

Ook kan ik nu goede keuzes maken en mijn gewicht goed managen in de diverse landen over heel de wereld, waar ik verdeeld over een jaar een paar maanden verblijf.

Waar ik heel blij mee ben is dat ik veel alerter ben op mijn lichaamssignalen. Ik bezuinig niet meer op mezelf en ik heb de regie. Ik gun dit iedereen!

Betsie, 62 jaar
uit Bolsward

Module 4. Een betrouwbaar netwerk

Je leert hoe je mensen betrekt, welke mensen je voor wat kunt vragen bij jouw doelen en hoe jij de regie houdt.

Jouw resultaten na vier maanden

 • Je hebt betrokken mensen op de verschillende plekken in de verschillende situaties die je aanmoedigen en waarderen op een manier die jou echt helpt om je doelen te halen en te behouden.
 • Je kunt bij verschillende mensen terecht om je successen mee te vieren, maar ook om op terug te vallen als het even tegenzit en die het niet laten gebeuren dat je zelf laat zitten.
 • Je hebt een aantal mensen om je heen die op een zelfde manier bezig zijn als jij en waar je veel mee kunt uitwisselen.

Module 5. Doelen- en stappenplan

In de eerst 4 eerste modules heb je al geleidelijk een basis doelen- en stappenplan opgebouwd en heb je ook al diverse stappen gezet. In deze module ontdek je jouw belangrijkste waarden. Deze waarden blijken onbewust je het allerbest te ondersteunen om gemotiveerd te blijven om je doelen te halen.

We weten dat mensen die weten wat ze willen, waarom ze dat willen en hieraan ook concrete stappen gekoppeld hebben, het meest gelukkig en succesvol zijn. Bij doelen zonder concrete haalbare stappen blijf je hopen dat het goed komt, maar worden je verlangens een illusie.

Als je wel bezig gaat stappen te zetten, maar deze acties niet genoeg gekoppeld zijn aan echte bezielde doelen, dan houd je het niet lang vol.

Jouw resultaten na vijf maanden

 • Je hebt een compleet beeld van wat je belangrijkste waarden zijn en daarmee ook op welke wijze jij je doelen gaat halen.
 • Je hebt al je doelen uit de vier modules op het een gestructureerde wijze in een plan staan
 • Je hebt logische en haalbare stappen aan je doelen gekoppeld
 • Je hebt een planning toegevoegd, wanneer je wat bereikt wilt hebben
 • Je kan vieren wat je allemaal al bereikt hebt en van je to do list kan schrappen

Naar je einddoelen toe werken

In de volgende 7 maanden werk je naar je einddoelen toe. Je gaat met de uitvoering van je eigen plan verder op de manier die bij je past tot je bereikt hebt wat je wilde bereiken.

Je kunt met je vragen bij je eigen supportteam terecht en ook bij mij. Ondertussen bouw je aan je terugvalpreventieplan.

Jouw resultaten na 1 jaar

 • Je voelt je trots op wat je bereikt hebt, wat je weet en wat je kan.
 • Jij hebt de regie over je eten en je gewicht
 • Je kijkt tevreden en met plezier in de spiegel
 • Je hebt je gezondheid een flinke boost gegeven
 • Je kijkt met een gerust hart naar de toekomst

Het terugval-preventieplan voor de jaren erna

Door alle checklists die je hebt ingevuld in de eerste 5 maanden en aangevuld en bij gesteld in de volgende 7 maanden, weet je ook waar jouw risico’s liggen en heb je een plan voor jouw persoonlijke terugvalpreventieplan. Dit is je houvast voor de komende jaren.

Denk je nu: “Een heel jaar…, dat is een hele investering en houd ik de motivatie zo lang wel?” Heel begrijpelijk als je nog niet begonnen bent. Eenmaal begonnen, dan zul je merken dat je steeds nieuwe dingen ontdekt en oefent, al heel snel vooruitgang boekt en je uit gaat kijken naar het volgende wat gaat komen.

En juist een jaar geeft je de ruimte om ondertussen je andere bezigheden ook voldoende aandacht te kunnen blijven geven.

Na 11 jaar lang (vanaf mijn 16e) een eetprobleem te hebben gehad, vond ik het tijd om er wat aan te doen. Ik heb het al die jaren ontkend, vooral voor mezelf. Het begon mijn hele leven te beheersen en daar was ik wel klaar mee. Jehanne legde steeds de vinger op de zere plek, wat erg confronterend was, maar wel nodig om verder te kunnen komen! Het belangrijkste wat ik heb geleerd, naast de tips over voeding, slaap, sport en rust, is het bewust worden van mijn gedachten, emoties en gevoelens en hoe ik en mijn lichaam daarop reageren. Bewust worden van wanneer, waarom en hoe mijn eetprobleem de kop opsteekt. Ik heb nu die goede basis waar ik op terug kan vallen en zoals ik er niet tegenover sta, zal ik niet meer terugvallen in mijn oude gewoontes. Het beheerst mijn leven nauwelijks meer en ik voel me eindelijk weer vrij!

Janet
uit Leeuwarden

Je kunt dit traject individueel of in een groep volgen.

Individueel

Groep

persoonlijk Livecontact

12 gesprekken van ca. 1 uur

6 dagen van ca. 7 uur incl. lunch

Verdeling livecontact maand 1 t/m 8

10 gesprekken, gemiddeld 1x per 3-4 weken

5 dagen, 1x/maand

Verdeling livecontact maand 9 t/m 12

2 gesprekken (in maand 10 en 12)

2 dagdelen (in maand 8 en 12)

Andere extra ondersteuning tussendoor

via e-mail, webinars, virtuele actie-bijeenkomsten, workshops, besloten Facebook groep, receptenboek 1x per 14 dagen een blog,elke 2-3 dagen facebook nieuws en tips

via e-mail, webinars, virtuele actie-bijeenkomsten, workshops, besloten Facebook groep, receptenboek, 1x per 14 dagen een blog, elke 2-3 dagen facebook nieuws en tips

Door wie?

De begeleiding van jouw jaartraject verzorg ik, Jehanne van der Meer. Ik ben voedingstherapeut en diëtist, en directeur van Instituut Xelf.

Mijn missie is dat veel mensen trots zijn op hun eigen eet- en leefstijl, zoals ik dat zelf ook geworden ben op hoe ik heb leren dealen met voedings- en bewegingsbeperkingen.

En op de soepele manier waarmee ik omga met commentaar op mijn eten en uiterlijk, als mensen horen dat ik diëtist ben.

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik het verlangen gehad en ook het geloof dat we ons persoonlijk lijden, ons hongeren, letterlijk en/of innerlijk kunnen stoppen! En ook de overtuiging dat wanneer het ons lukt weer ruimte te creëren in ons lichaam letterlijk en figuurlijk, we die ruimte ook creëren voor en naar anderen. Dat weet ik ondertussen ook zeker, want dat heb ik zelf vaak ondervonden en al vele malen meegemaakt in al de jaren dat ik mensen met eet-, dieet- en gewichtsproblemen heb ondersteund.

Misschien denk je nu: “Maar kan ik dat wel, ik heb die kennis niet allemaal?” Wel, ik sta naast je; jij houdt de regie, maar hoeft het niet meer alleen te doen. En je hoeft echt geen expert te zijn en je hoeft ook niet al het pionierswerk te doen dat ik gedaan heb, om toch fantastische resultaten te halen.

Dat kan ik je beloven, want ik heb het vele malen zien gebeuren in de afgelopen 30 jaar dat ik een paar duizend mensen heb begeleid.

Niet geschikt voor iedereen

 • Lukt het je niet om beslissingen te nemen over je eetgewoonten, blijf je maar dubben en wil je het verborgen houden voor anderen?
 • Denk je echt dat dit je lot is en dus niet te verhelpen?
 • Ben je er stellig van overtuigd dat je situatie eerst ideaal moet zijn om hieraan te kunnen beginnen?
 • Ben je alleen maar geïnteresseerd in heel snel en rigoureus je eindresultaat halen?
 • Ben je niet van plan de kaarten eerlijk op tafel te leggen?

Dan is dit nog niet iets voor jou. Maar… heb jij de moed, de leergierigheid en een echt verlangen om weg te gaan van deze doodlopende weg en je in te gaan zetten voor duurzame regie over je eten en je gewicht? Dan kan dit een heel bijzondere en effectieve weg voor jou worden! Jij alleen kunt dit bepalen. Twijfel je nog, heb je nog vragen? Mail me of meld je aan voor de complEETcsan. Lijkt het je heel veel, maar zou je wel willen starten? Bespreek het. We kijken dan samen wat het beste bij je past.

Het was een hele stap. ‘s Nachts dacht ik nog: het zal weer niet lukken, ik ga niet! Maar deze keer MOEST ik van mezelf deze stap zetten. Ik was wel vaker bij een diëtiste geweest, maar meestal werd daar verteld over magere/halfvolle producten en de calorieën. Dat laatste zei mij niet zo veel. Ik kon niet bevatten wat nu 10 of 100 calorieën was. Jij leerde me om alles wat ik at zelf te beoordelen en aan te passen. Ook hoe goed verdeeld over de dag te eten en er de tijd voor te nemen. Dit was heel belangrijk om bewuster te kunnen kiezen. Ik ontdekte dat ik vaak at zonder erbij na te denken. Daarbij kwam nog dat ik een stresseter bleek. Nu, bijna een jaar verder, ben ik een fitter mens, heb ik meer energie en ook de 3 maten kleinere kleding. Ik heb minder medicijnen voor de bloeddruk. En het allerbeste: Ik sta weer open voor mezelf en houd rekening met mezelf. Ik ben er nog niet helemaal, maar weet dat ik met dit nieuwe eetpatroon door kan en wil gaan.

Margreet
uit Bolsward

Je investering

Individueel

Groep

Normale investering

€ 2.250,-  (€ 187.50 per maand)

€ 1.735,- (144.60 per maand)

Voor de snelle beslisser

€ 1.985,- (€ 165.42 per maand)

€ 1.530,-  (€127.50 per maand)

Samenkorting

2e persoon € 1.500,- (€125.- per maand)

n.v.t.

Betaling

In één keer vooraf OF in 4 termijnen in de eerste 4 maanden. Andere betalingsregeling nodig? Overleg met me

In één keer vooraf OF in 4 termijnen in de eerste 4 maanden

Start

Elke werkdag mogelijk.

Enkele keren per jaar. Houd de website en de nieuwsbrieven in de gaten.

Ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je dan gauw aan. Je krijgt 5 gratis tips cadeau.

Locatie

Live: in Sneek of Workum (Friesland).

Via Skype: overal.

Sneek, Utrecht of andere locatie, afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers.

Garantie

Wanneer het traject na het eerste gesprek niet bij je behoeftes blijkt aan te sluiten en je dit binnen 24 uur na dit gesprek meldt, wordt je investering volledig geretourneerd.

Wanneer het traject na de eerste dag niet bij je behoeftes blijkt aan te sluiten en je dit binnen 24 uur na deze dag meldt, wordt je investering volledig geretourneerd.

Krijg je vergoeding van je zorgverzekering, dan kan dat bedrag verrekend worden met dit traject. Vraag je je af: “Is het niet raar of egoïstisch als ik hier zoveel geld aan uitgeef voor mezelf?” Stel je dan maar voor, dat je over een jaar die negatieve energie, die irritatie, die zeurende ontevredenheid en het toch stilletjes doorgaande gezondheidsverlies eindelijk achter je hebt kunnen laten. Geen verdere geldverspilling voor wisselende maten kleding, eventuele pillen, shakes en kortdurende cursussen. Geen overbodig eten meer of drank als troost of beloning… Vrij van al je gedoe met eten en je gewicht, dat je nu dagelijks in de ban heeft!

Ik vond het een heel bedrag, maar nu na 1 maand vind ik dit traject zijn geld al waard. Ik was geobsedeerd door de weegschaal en dacht echt dat ik daar nooit van af zou kunnen komen. Ik stond er al meer dan 20 jaar elke dag op. Nu zijn er al regelmatige dagen dat ik er helemaal niet eens meer aan denk. Ook heb ik al veel minder pijn in mijn buik, terwijl mijn arts had gezegd dat ik spastische darmen heb en hier mee moest leren leven. En ondanks dat ik me hier nog niet speciaal op richtte, ben ik ook al 2 kg afgevallen. Ik vind het spannend maar kijk ook uit naar wat nog allemaal komt.

Naschrift: Ik zou het iedereen zeker aanraden als je er zelf niet meer uitkomt. Ik was in een vicieuze cirkel terecht gekomen. Daar kom je zelf in je eentje niet uit. De fijne gesprekken die we hebben gehad, denk ik nog regelmatig aan. Ik kon mijn verhaal bij je kwijt en dat helpt enorm. Je laat gewoon iemand in zijn waarde en laat weten dat je de moeite waard bent. Al met al heb ik er veel aan gehad. En ik heb weer een gezond gewicht (80 kg bij mijn lengte van 1.82 m.) en daar ben ik tevreden mee. Het is een stuk investering in mezelf en daar heb je je hele leven wat aan. Het Compleetjaarplan is zijn investering dubbel dwars en waard geweest!

Sonja
uit Tjerkwerd

Samen-korting

Wanneer je het individuele jaartraject samen doet, kan de 2e persoon voor € 1500,- meedoen. De gesprekken samen duren dan anderhalf uur. Dus neem je maatje en/of partner mee, zodat hij/zij jou goed kan ondersteunen en het succes optimaal wordt. Jullie begrijpen elkaar en daardoor is de kans op langdurig positief effect veel groter.

100% Geld terug garantie


Volg je het individuele traject en blijkt na het eerste gesprek het toch niet voldoende bij je behoeftes aan te sluiten? Meld dit binnen 24 uur na dit gesprek, dan wordt je investering volledig geretourneerd. Volg je groepstraject en blijkt na de eerste dag het toch niet voldoende bij je behoeftes aan te sluiten? Meld dit binnen 24 uur na deze eerste dag, dan wordt je investering volledig geretourneerd. 

Onafhankelijk en integer

En misschien vind je het belangrijk om te weten dat ik niets verkoop aan preparaten of iets dergelijks, omdat ik geen belangenverstrengelingen wil en onafhankelijk en integer wil zijn en blijven.

Mijn begeleiding samen met het werkmateriaal is mijn product en wat jij betaalt. Natuurlijk sta ik ook geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici en heb ik de benodigde studiepunten behaald om de komende 5 jaar weer (tot minimaal april 2020) mijn vak uit te mogen oefenen en contracten met zorgverzekeraars te kunnen afsluiten.

Wil jij ook voor eens en voor altijd af van je gedoe met eten en weer de regie over je eten en je gewicht en ben je bereid om daar in te investeren? Zet je de stap? Meld je dan aan voor het complEETplan.

PS. Let op: het aanbod voor de kortingsprijs geldt tot 1 week na je complEETscan. Daarna geldt de normale prijs.