Klantervaringen
Ik pas weer in mijn motorpak!

Ik wilde me weer trots voelen op mezelf. Weer de sportieve spontane meid worden die ik was voor ik zo zwaar werd. Ik ben er nog niet maar dat gaat me wel lukken, want ik voel me nu veel vaker positief in plaats van negatief. Ik trek me minder aan van wat anderen zeggen en ga meer voor mezelf staan. Ik heb “mijn schuld” losgelaten. Ik vertrouw meer op mijn intenties en durf daardoor meer te zeggen wat ik ergens van vind en ga me niet meer zo verdedigingen. Mijn rusthartslag gemiddeld is van ongeveer 75 naar 60 gegaan!

Snaaien kan ik nu achter me laten. Als ik nu een dipje heb, ga ik bijvoorbeeld een stuk lopen. Dat ontspant ook en ik kan het tijdens het lopen nu geleidelijk relativeren en kan het daardoor beter handelen. Ik pas al weer mijn leren motorjack en het gewicht (veel visceraal vet) gaat er vooral de laatste maanden snel af. Het kwartje is gevallen. Het was een heel proces. Ik had geen twijfels toen ik aan het jaarplan begon, maar dacht dat het alleen over eten zou gaan, maar het bleek veel meer te zijn en uiteindelijk zorgde het geheel voor de omslag.

Ik kook vaak uit je receptenboek en die recepten zijn eenvoudig, lekker en ik voel me er niet overvol van. Ik ben nog steeds geen keukenprinses, maar kant- en klaar maaltijden gebruik ik niet meer, Ik kies ook heel selectief voor mijn “lekkers”. Ik heb bijvoorbeeld op de verjaardag van mijn man geen gebak gekozen, maar op mijn eigen wel. Ook wanneer we uit eten gaan kies ik precies zoals ik dat wil. Vaker vis of biefstuk en geen sausjes en meestal ook geen frites meer. Terugkijkend heeft het me een hoop gebracht. Ik zou het andere stresseters ook gunnen.


Maryl (49) Sneek


Ongezond eten ligt achter me


Ik ben aan het compleetplan begonnen omdat ik er van overtuigd was dat het jaarplan me genoeg zou opleveren maar ik wist vooraf natuurlijk niet precies wat.

Voor mij is bewustwording en mededogen met mezelf kenmerkend voor dit jaar. Bewustwording over dat ik een lage stofwisseling heb en dat ik bij een caloriegehalte van 1400 kcal alleen nog maar gewichtsbehoud heb, terwijl het gemiddelde voor vrouwen van mij leeftijd rond de 1900 kcal ligt. Dat was en is soms lastig om mee te dealen. Ik groei dus veel sneller van een gebakje dan de meeste mensen.

Het stabiliseren heb ik goed onder de knie kregen ook in omstandigheden dat het niet goed met me gaat. Ongezond eten ligt achter me. Mijn eetgewoontes heb ik bijgesteld. Bijvoorbeeld minder vlees. Een gebakje sla ik af of neem ik de helft en ik doe het ook niet meer in de plaats van een boterham.

Ik heb wel duidelijk op mijn netvlies gekregen wat er bij me past en wat niet. Wat werkt voor mij en wat niet. Ik denk er ook veel meer over na. Ik ben kritisch geworden en grijp sneller in. De eetmeter zo nu en dan invullen en het bij houden van me gewicht helpt me om door te gaan en te zorgen dat ik kom waar ik wil zijn.

Ik heb een moeilijk halfjaar gehad door de ziekte pfeiffer en een longontsteking. Mededogen met me zelf heb ik meer geleerd en was belangrijk in de tijd dat sommige dingen niet lukten. Het heeft me geholpen vertrouwen te houden en niet terug te vallen. Mensen die open staan voor een geleidelijke manier van veranderen, voor een nieuwe manier van leven, zou ik compleetplan aanraden.


Beatrix (65)
Lelystad        


Eindelijk heb ik de balans gevonden

Al tijdens de intake wist ik dat deze aanpak bij mij zou passen. Toch heb ik nog heel lange tijd gedacht: Gaat dit me echt lukken? Nu heb ik dat vertrouwen wel. Ik heb het tenslotte al een heel jaar vol gehouden. Niet meer alles of niets, maar een gezonde basisvoeding, waar ik geen honger voor hoef te lijden.

Moeilijkste is wanneer ik bij anderen voor een langere tijd ben om dan toch mijn eigen pad te blijven gaan. Wel lukt het me veel beter niet te veel te nemen. Enerzijds door de vette of zoete snacks minder aantrekkelijk te benoemen in mezelf en anderzijds door me te extra te verheugen wat er thuis weer wacht. Bijvoorbeeld een eigen gemaakte soep.

Belangrijk is voor mij geweest mijn te grote kleding nu echt weg te doen. Geen weg meer terug. Voor het eerst heb ik nu ook ruimte om er nog extra bij te sporten. Ik heb een leuke manier gevonden en ook op het laatste consult ben ik nog weer een kilo vet lichter met behoud van spiermassa. Bijzonder was ook steeds het effect van het invullen en bijstellen van de eetmeter, de hoeveelheid bewegen en hoe goed ik kon slapen, op de uitdraai van de weegschaal terug te zien.

Eindelijk heb ik de balans gevonden waar ik zo lang naar op zoek ben geweest en ondertussen 14 kilo lichter en 3 punten lager visceraal vet.


Anneke (50)

Het werkboek is een houvast en krijg ik energie van


Van mijn zoetverslaving af


Ik ben aan het Compleetplan begonnen omdat ik voor mijn gevoel geen keus had vanwege mijn gezondheid. Ik was me bewust dat alleen een dieet volgen niet zou werken en dat ik mij zelf zou moeten veranderen.

Een eyeopener was het belang van voldoende en kwalitatief goede slaap. Ik kamp al heel lang met slaapproblemen en ik dacht ook dat dit in de genen zat omdat mijn beide ouders er ook last van hebben. Er bleek veel meer aan te doen dan ik in eerste instantie dacht en wist. Hierdoor heb ik nu veel meer energie en dat blijkt ook heel effectief tegen te veel zoet en vet eten. Van de zoetverslaving ben ik echt afgeraakt en daar ben ik heel blij mee.

Door het invullen van de eetmeter ben ik veel meer bewust geworden van waar veel calorieën en (verzadigde) vetten in zitten en dat bewustzijn helpt bij het betere keuzes maken.

Nu ik meer van me zelf weet over wat er kan en wat ik zelf wil op het gebied van eten en mijn gewicht, voel ik me zekerder en assertiever. Daarvoor was er veel onbewust, ik dacht er niet over na. Nu wel. Soms vooraf, soms achteraf. In de zin van “Hoe kan ik dit aanpakken” of “Hoe kan ik het een volgende keer beter doen”.

In een moeilijke periode in dit jaar is het me voor het eerst gelukt om niet te groeien. Daar ben ik ook heel blij mee.

Ik raad het iedereen aan die er aan toe is om zelf te veranderen in hun gedrag.


Van mijn zoetverslaving af

 
Ik ben aan het Compleetplan begonnen omdat ik voor mijn gevoel geen keus had vanwege mijn gezondheid. Ik was me bewust dat alleen een dieet volgen niet zou werken en dat ik mij zelf zou moeten veranderen.

 

Een eyeopener was het belang van voldoende en kwalitatief goede slaap. Ik kamp al heel lang met slaapproblemen en ik dacht ook dat dit in de genen zat omdat mijn beide ouders er ook last van hebben. Er bleek veel meer aan te doen dan ik in eerste instantie dacht en wist.  Hierdoor heb ik nu veel meer energie en dat blijkt ook heel effectief tegen te veel zoet en vet eten. Van de zoetverslaving ben ik echt afgeraakt en daar ben ik heel blij mee.

 

Door het invullen van de eetmeter ben ik veel meer bewust geworden van waar veel calorieën en (verzadigde) vetten in zitten en dat bewustzijn helpt bij het betere keuzes maken.

 

Nu ik meer van me zelf weet over wat er kan en wat ik zelf wil op het gebied van eten en mijn gewicht, voel ik me zekerder en assertiever. Daarvoor was er veel onbewust, ik dacht er niet over na. Nu wel. Soms vooraf, soms achtertaf. In de zin van “Hoe kan ik dit aanpakken” of “Hoe kan ik het een volgende keer beter doen”.

 

In een moeilijke  periode in dit jaar is het me voor het eerst gelukt om niet te groeien. Daar ben ik ook heel blij mee.

 

Ik raad het iedereen aan die er aan toe is om zelf te veranderen in  hun gedrag.

 

Martine (55) Sneek

Vanaf het begin had ik er vertrouwen in dat het me zou lukken om af te vallen en andere gewoontes aan te leren omdat het compleet jaarplan zo  breed is opgezet. Ik was al ruim voor het einde van het jaar op mijn ideaal gewicht! Bijna 12 kg lichter.

Ik weet nu veel meer over eten en over mezelf, door alle theorie en opdrachten. Ook door het invullen in de eetmeter van wat ik eet, heb ik veel inzicht gekregen over wat en hoeveel ik binnenkreeg en hoe ik dat bij kon bijstellen. Ik houd nog steeds niet van koken, maar met de lekkere en eenvoudige slankrecepten is het een stuk beter geworden. Ook kan ik beter voor mezelf opkomen, zonder veel gedoe. Ik gun mezelf meer en kan beter samenwerken..

Het werkboek is een soort naslagwerk waar ik zo nu en dan weer  in lees, omdat ik het interessant vind , maar ook om stapjes te blijven zetten en me bij de les te houden. Ik krijg er energie van. Dit compleetplan is een aanrader voor mensen die van hun overgewicht afwillen, lekkerder in hun vel willen zitten, meer structuur willen, wat assertiever willen worden en meer plezier in koken willen hebben.

Martine  (55)
Sneek


Ruimte voor mij

Mijn beslissing om voor het Compleetplan te kiezen hoefde ik niet lang over na te denken. Wel had ik twijfels of de opdrachten maken qua tijd zou lukken en of ik zonder schuldgevoelens meer tijd voor mezelf en mijn gezondheid zou durven vrijmaken.

Terugkijkend heb ik zeker meer tijd voor mij gemaakt. Ik ben naar Wenen geweest en in mijn eentje naar Frankrijk voor een optreden. Ook ben ik gestopt met een hobby die me meer kostte dan opleverde.

Ik ben er nog niet. Soms heb ik nog last van schuldgevoelens en heb ik nog de neiging om me te verantwoorden terwijl dat niet nodig is, als ik iets voor mezelf wil doen in plaats van een ander helpen. Ook ben ik nog een paar kilo van mijn streefgewicht af, maar gelet op welk een hectisch jaar ik gehad heb, ben ik heel tevreden dat het ook nog lukte om steeds te blijven afvallen.

Dat er ook ruimte was en aandacht voor wat ik privé meemaakte, heeft me geholpen en daar kijk ik met dankbaarheid op terug. Als dit Compleetplan er niet was geweest, was ik zeker nog zwaarder geworden dan ik al was..… met waarschijnlijk nog meer buikklachten.

Nu heb ik veel meer grip op wat en hoeveel ik eet en wat de effecten zijn op hoe ik me voel. Ik kook nu in andere verhoudingen. Ook loop ik vaker met de hond en fiets ik meer. Ik kies bewuster zaken waarmee ik mezelf verwen. Ik kom beter voor mezelf op. Mijn eetpatroon aanpassen kostte mij niet zo veel moeite en die laatste kilo’s, die gaan me het komend half jaar daarom ook nog lukken, daar heb ik wel vertrouwen in.

Verder wil ik je bedanken voor het afgelopen jaar. Zonder jou was het niet gelukt. Ik zou echt iedereen die voor de lange termijn resultaten wil gaan, aanraden dit jaarplan te volgen. Ik heb wel ervaren dat je jezelf de tijd moet gunnen om nieuwe gewoontes aan te leren en in te laten slijten.


Mijn beslissing om voor het Compleetplan te kiezen hoefde ik niet lang over na te denken. Wel had ik twijfels of de opdrachten maken qua tijd zou lukken en of  ik zonder schuldgevoelens meer tijd voor mezelf en mijn gezondheid zou durven vrijmaken.

 

Terugkijkend heb ik zeker meer tijd voor mij gemaakt. Ik ben naar Wenen geweest en in mijn eentje naar Frankrijk voor een optreden. Ook ben ik gestopt met een hobby die me meer kostte dan opleverde.

 

Ik ben er nog niet. Soms heb ik nog last van schuldgevoelens en heb ik nog de neiging om me te verantwoorden terwijl dat niet nodig is, als ik iets voor mezelf wil doen in plaats van een ander helpen. Ook ben ik nog een paar kilo van mijn streefgewicht af, maar gelet op welk een hectisch jaar ik gehad heb, ben ik heel tevreden dat het ook nog lukte om steeds te blijven afvallen.

 

Dat er ook ruimte was en aandacht voor wat ik privé meemaakte, heeft me geholpen en daar  kijk ik met dankbaarheid op terug. Als dit Compleetplan er niet was geweest, was ik zeker nog zwaarder geworden dan ik al was..… met waarschijnlijk nog meer buikklachten.  

 

Nu heb ik veel meer grip op wat en hoeveel ik eet en wat de effecten zijn op hoe ik me voel. Ik kook nu in andere verhoudingen. Ook loop ik vaker met de hond en fiets ik meer. Ik kies bewuster zaken waarmee ik mezelf verwen. Ik kom beter voor mezelf op. Mijn eetpatroon aanpassen kostte mij niet zo veel moeite en die laatste kilo’s, die gaan me het komend half jaar daarom ook nog lukken, daar heb ik wel vertrouwen in.

 

Verder wil ik je bedanken voor het afgelopen jaar. Zonder jou was het niet gelukt. Ik zou echt iedereen die voor de lange termijn resultaten wil gaan, aanraden dit jaarplan te volgen. Ik heb wel ervaren dat je jezelf de tijd moet gunnen om nieuwe gewoontes aan te leren en in te laten slijten.

 

 Nynke (53) Sneek

Nynke (53)
Sneek        

Het werkboek is een houvast en krijg ik energie van


Het werkboek is een houvast en krijg ik energie van


Vanaf het begin had ik er vertrouwen in dat het me zou lukken om af te vallen en andere gewoontes aan te leren omdat het compleet jaarplan zo breed is opgezet. Ik was al ruim voor het einde van het jaar op mijn ideaal gewicht! Bijna 12 kg lichter.

Ik weet nu veel meer over eten en over mezelf, door alle theorie en opdrachten. Ook door het invullen in de eetmeter van wat ik eet, heb ik veel inzicht gekregen over wat en hoeveel ik binnenkreeg en hoe ik dat bij kon bijstellen. Ik houd nog steeds niet van koken, maar met de lekkere en eenvoudige slankrecepten is het een stuk beter geworden. Ook kan ik beter voor mezelf opkomen, zonder veel gedoe. Ik gun mezelf meer en kan beter samenwerken..

Het werkboek is een soort naslagwerk waar ik zo nu en dan weer in lees, omdat ik het interessant vind , maar ook om stapjes te blijven zetten en me bij de les te houden. Ik krijg er energie van. Dit compleetplan is een aanrader voor mensen die van hun overgewicht afwillen, lekkerder in hun vel willen zitten, meer structuur willen, wat assertiever willen worden en meer plezier in koken willen hebben.

Vanaf het begin had ik er vertrouwen in dat het me zou lukken om af te vallen en andere gewoontes aan te leren omdat het compleet jaarplan zo  breed is opgezet. Ik was al ruim voor het einde van het jaar op mijn ideaal gewicht! Bijna 12 kg lichter.

Ik weet nu veel meer over eten en over mezelf, door alle theorie en opdrachten. Ook door het invullen in de eetmeter van wat ik eet, heb ik veel inzicht gekregen over wat en hoeveel ik binnenkreeg en hoe ik dat bij kon bijstellen. Ik houd nog steeds niet van koken, maar met de lekkere en eenvoudige slankrecepten is het een stuk beter geworden. Ook kan ik beter voor mezelf opkomen, zonder veel gedoe. Ik gun mezelf meer en kan beter samenwerken..

Het werkboek is een soort naslagwerk waar ik zo nu en dan weer  in lees, omdat ik het interessant vind , maar ook om stapjes te blijven zetten en me bij de les te houden. Ik krijg er energie van. Dit compleetplan is een aanrader voor mensen die van hun overgewicht afwillen, lekkerder in hun vel willen zitten, meer structuur willen, wat assertiever willen worden en meer plezier in koken willen hebben.

Baukje (65)
Marssum


15 kilo eraf, veel geld bespaard én nu een positief zelfbeeld

Jarenlang probeerde ik op mijn eigen houtje gewichtsbeheersing; dan nam ik weer eens dit en dan weer eens dat advies serieus. Dat leidde steeds tot teleurstellingen, omdat het niet werkte. Daarom twijfelde ik of jouw aanpak wél zou werken. Maar ik moest wat, want jaarlijks kwam er een kilo bij en ik kon me niet meer verenigen met mijn spiegelbeeld.

Door jouw aanpak heb ik de dwaalwegen achter me gelaten en leerde ik normaal met eten en mezelf omgaan. Zo nam ik bijvoorbeeld al tijden geen zuivel meer, omdat dat slecht zou zijn; ik ging over op sojayoghurt. Terwijl ik enorm van karnemelk houd! Gelukkig kan dat nu voor mij ook weer.

Elke dag stond ik op de weegschaal en het resultaat beïnvloedde mijn humeur. Van jou heb ik geleerd om liefdevol met mezelf om te gaan, waardoor dit niet meer gebeurt. Wat ik van jou leerde over voeding en gedrag, scheelt me veel geld, dat ik hiervoor aan voedingssupplementen uitgaf. Ik neem vaker de trap en start elke vrije dag met anderhalf uur wandelen: goed voor lichaam en geest. Ik voel me vitaal en ben15 kilo afgevallen. Ik ben er enorm trots op dat mij dit op mijn 60e gelukt is. Dat geeft me levensvreugde en vertrouwen in mezelf.

De coachende aanpak van Jehanne werkte goed voor mij, omdat ze mij volgde. Geen gepreek, niks opleggen en vooral uitzoeken wat voor mij werkt. Dat is voor mij de juiste aanpak. Ik raad iedereen aan om een jaarplan te doen. Afvallen is niet een kwestie van ‘elk pondje gaat door het mondje en als je dat laat, val je vanzelf af’. Bij mij had het veel te maken met mijn mindset en innerlijke overtuigingen die de vicieuze cirkel in stand hielden. Jehannes liefdevolle coachende aanpak confronteerde me hiermee, maar gaf bovenal steun. Bij haar kon ik me kwetsbaar opstellen.

Willemien (60)
Schettens

Super, ik gun iedereen zo veel bewustzijn en zo veel kilo's lichter!

Ik had geen twijfels over dat ik mezelf dit jaarplan zou gunnen. Ik wilde weten wie ik ben en wat ik wil en wat er nog kan qua gewichtsverlies. Ik kende je al en had vertrouwen in je professionaliteit. Wel dacht ik na de eetscan dat het misschien wat zweverig zou zijn. Je rustige stem en je liefdevolle manier van omgaan met mij, kwam eerst wat vreemd over. Ik was gewend om hard voor mezelf te zijn, niet zeuren, zo ben ik opgevoed. Gelukkig bleek het helemaal niet zweverig, wel complex en ook wel moeilijk soms, maar super. Zoveel meer bewustzijn gekregen over mezelf.

Ik ben letterlijk en figuurlijk kilo’s te veel kwijt. Veertien kilo lichter, meer ontspannen, innerlijk rustiger. Een fitte relaxte grootmoeder. Ik moet niets meer. Ik neem te tijd. Ik ben sterker geworden; ben confrontaties aangegaan. Ik hoef niet overal meer harmonie om de lieve vrede. Ik was druk, maar ben nu lekker actief. Ik ben gaan volksdansen en yoga, lekker wandelen en fietsen.

Ik maak meer tijd voor de mensen die me dierbaar zijn. Ik wilde altijd graag iedereen helpen, maar nu zeg ik: “Ik wil je wel graag helpen, maar weet niet of het me ook gaat lukken.” Zo houd ik beter de balans. Ik kook nu met plezier en ben heel blij met al je recepten.

Ook kan ik nu goede keuzes maken en mijn gewicht goed managen in de diverse landen over heel de wereld, waar ik verdeeld over een jaar een paar maanden verblijf.

Waar ik heel blij mee ben is dat ik veel alerter ben op mijn lichaamssignalen. Ik bezuinig niet meer op mezelf en ik heb de regie. Ik gun dit iedereen!

Betsie (62)

Ik ben 15 kilo lichter en een heel ander, positiever persoon

Bijna een jaar na de start van mijn traject, neem ik soms de tijd om terug te blikken. Mijn innerlijke zelf van vorig jaar is 180 graden gedraaid: ik sta positief in het leven en geniet weer volop, ben meer dan15 kilo lichter en heb weer hetzelfde gewicht als toen ik nog 3 dagen in de week duursportte. Maar dan met een vrouwelijker spierverdeling.

Het allermooiste vind ik dat ik nu van mijn lichaam houd. Die ervaring is zo nieuw en intens! Ik vind het zelfs leuk om te winkelen en neem de tijd om me te laten adviseren.

Het allermoeilijkste vond ik om afstand te nemen van mijn ouders. Zij zijn zo dominant en negatief… Ik heb altijd gevochten om hun liefde en aandacht, en ik merk pas nu hoeveel energie me dat gekost heeft. Deze afstand is fijn.

Joyce (33)


Meer dan over eten praten: daarom koos ik voor jou

Ik ben met het jaarprogramma begonnen omdat ik op een dieptepunt zat in mijn leven. Ik zat vast letterlijk en figuurlijk kwam ik niet meer in beweging. Ik wist ook dat ik er niet kwam met een diëtist die alleen over het eten wilde praten en dat ik niet in beweging zou komen van adviezen over wat goed en gezond voor mij zou zijn. En daarom koos ik voor jou. Bij jou kon het gaan over wat voor mij belangrijk was, waar ik mee aan de gang wilde gaan.

Ik wist dat er stappen op meerdere terreinen in mijn leven nodig waren om mijn gewicht op orde te brengen. Ik ben er ook nog niet wat mijn gewichtsdoel betreft maar mijn doel om lekker in mijn vel te komen is wel gelukt. Ik heb zaken op mijn werk verbeterd, heb toestemming om een nieuwe opleiding te beginnen en om binnen mijn baan meer het werk te doen waar mijn hart ligt. Ik heb dingen aangepakt die op het juiste moment op mijn pad kwamen en heb nu een functie erbij die bij me past. Ik heb ook besloten wat minder uren te werken via de spaaruren regeling.

Ik fiets weer meer en zit niet meer aan de koektrommel. Ik heb er wel vertrouwen in dat ook nog mijn gewichtsdoel ga bereiken. Stap voor stap op mijn manier. Ik vond dit jaar de moeite waard en blijf je volgen via blogs, webinars en ben van de partij als er weer een workshop komt.

 De laatste horde is een nieuwe liefde in mijn leven. Na 3 jaar begint het wel weer te kriebelen, al vind ik het ook spannend. Ik ben benieuwd wat de toekomst mij brengt. Ik sta ervoor open en heb er zin in!

Joke (59)
Heerenveen

De compleetheid van jouw aanpak én jouw persoon doen ‘t ‘m

Ik had vooraf al vertrouwen in wat jij biedt. Ik kende je via een gezamenlijk opleidingstraject en daar leerde ik dat jij juist dingen biedt die niemand anders biedt: een compleet plan, een integrale aanpak met álle belangrijke factoren, niet alleen eten en bewegen. En jij bent veel genuanceerder en wijzer dan de diëtisten die ik ken. Dat gaf me vertrouwen dat gewicht verliezen tóch kan, ondanks de minder geslaagde pogingen in het verleden. Dat gaf me vertrouwen.

Ik wilde gewicht verliezen. Dat is deels gelukt. Wat ik vooral heb geleerd is de omstandigheden creëren – in jezelf en met externe factoren zoals vrienden en kennissen - waarin je zelf aan de slag kunt. En ook heb ik geleerd waarom ik niet zo ver gekomen ben als ik had gewild. Ik heb nu mogelijkheden/gereedschappen aangereikt gekregen om die drempels alsnog te overwinnen, zodat ik mijn einddoel alsnog kan halen. We gaan natuurlijk voor resultaat, maar minstens zo belangrijk in jouw traject is het proces, zodat je weet hoe je zélf dat resultaat kan bereiken. Daar heb je je leven lang plezier van.

Wat ik fijn vind aan jou, is dat je niemand veroordeelt (als ik bijv. mijn zelf gestelde doel herhaaldelijk niet haalde), maar altijd probeert mee te denken over hoe je een obstakel op een andere manier kunt bekijken zodat je het doel tóch behaalt. En altijd kwam daar dan weer meer zelfinzicht voor terug. Altijd is het doel de ander te helpen. Je bent heel oprecht en een fijn persoon. Dus ongeacht het resultaat in het aantal verloren kilo’s, is dit traject altijd waardevol. Je leert áltijd nieuwe dingen over voeding, psychologie, jezelf. En haal je je doel niet nu, dan komt het later. Want de tools en omstandigheden krijg je aangereikt om je leven lang van te profiteren. Dus de compleetheid van jouw aanpak én jouw persoon doen ‘t ‘m.

Ik heb anderen ook al geënthousiasmeerd over jouw jaartraject. Omdat ik weet dat jij écht waarde biedt en mensen écht verder helpt op een blijvende en waardevolle manier. Hier heb je écht wat aan

Gerda (48)

Deskundig, respectvol en met aandacht

Ik kwam je vorig jaar tegen op een symposium voor mijn werk. Bij toeval zaten we aan dezelfde tafel tijdens de maaltijd. Er kwam ter sprake dat je diëtist bent en dat een aandachtsgebied o.a. obesitas en leefstijlaanpassing voor en na een maagverkleining is. Vakmatig interesseerde me dat zeer, maar ook omdat ik zelf al bijna levenslang worstel met te veel kilo’s.

Een poos daarna heb ik je benaderd - dat was een hele goede stap! Het ging niet over diëten, maar over anders leren eten, kiezen.

Ik leerde dat ik met liefde naar mezelf mag kijken, niet veroordelend naar mezelf hoef te zijn. Keuzes kan maken, mezelf laten 'hangen' of stevigheid creëren, letterlijk en figuurlijk. Dat ik die isolatielaag van lichaamsvet niet nodig heb. Ik vind je zeer deskundig en je benadert respectvol en met aandacht, luistert en geeft wat nodig is op het moment. Niet alleen een welbevinden van de maag, maar ook van het hoofd. Ondanks mijn grote ervaring op 'lijngebied' heb ik veel geleerd! En het gaat goed met me.

Keeke (49)
Sneek        

Ik eet wat ik lekker vind en zelf gekozen heb

Enkele jaren geleden ben ik aan het “SonjaBakkeren” geraakt, omdat ik te zwaar was geworden en een te hoge bloeddruk en cholesterol had. Maar op een gegeven moment raakte ik haar eten moe. Het lukte mij weer niet meer dé discipline op te brengen net als enkele jaren geleden. Ik zat dus weer op een “dood spoor”! Wel bleef ik mijn warm eten afwegen, ik vermeed zoute drop, dronk voldoende water etc.

Jij adviseerde mij om in de computer bij te gaan houden hoe ik at op dat moment en liet mij zien mij hoe ik dit in balans kon brengen qua voedingstoffen, zout en vitamines. En je rekende voor mij uit wat bij mij persoonlijk paste. Ik kreeg gelijk een boost aan energie om die uitdaging met mijzelf aan te gaan.

Hoewel ik dacht dat ik zelf wel goed bezig was, schrok ik nog behoorlijk. Geen idee dat er zo veel was wat ik niet goed had ingeschat. Inmiddels ben ik al een half jaar op gewicht ( 13 kg minder) en klachtenvrij, zonder dat ik maar 1 moment heb ervaren dat ik iets miste. Waarom? Omdat ik in mijn comfortzone kon blijven. Ik eet wat ik lekker vind en zelf gekozen heb. Ik heb nu mijn eigen “ Bert e-book”!

Bert (54) 

Ik heb nu die goede basis waar ik op terug kan vallen

Na 11 jaar lang (vanaf mijn 16e) een eetprobleem te hebben gehad vond ik het tijd om er wat aan te gaan doen. Ik heb het al die jaren ontkend, vooral voor mezelf. Het begon mijn hele leven te beheersen en daar was ik wel klaar mee. Je legde steeds de vinger op de zere plek, wat erg confronterend was, maar wel nodig om verder te kunnen komen! Het belangrijkste wat ik heb geleerd, naast de tips over voeding, slaap, sport en rust, is het bewust worden van mijn gedachten, emoties en gevoelens en hoe ik en mijn lichaam daarop reageren. Bewust worden van wanneer, waarom en hoe mijn eetprobleem de kop opsteekt. Ik heb nu die goede basis waar ik op terug kan vallen en zoals ik er niet tegenover sta, zal ik niet meer terugvallen in mijn oude gewoontes. Het beheerst mijn leven nauwelijks meer en ik voel me eindelijk weer vrij !

Janet  (53)
Leeuwarden                 

Je bent belangrijk in mijn proces op weg naar regie

Jij bent in mijn proces belangrijk voor mij, Jehanne. Mijn proces op weg naar regie over mij en mijn eetgewoonten en meer vrijheid.Jij bent in mijn proces belangrijk voor mij, Jehanne. Mijn proces op weg naar regie over mij en mijn eetgewoonten en meer vrijheid.

Niet eerder heb ik mij in mijn leven zo intens en zo lang aan iemand toevertrouwd als het gaat om de duistere (eetverslaafde) kanten in mijn bestaan en mijn verlangen naar een beter en vrijer leven. Me toevertrouwen aan jou Jehanne - je kennis, en je levenservaring, de wijze waarop je in de wereld staat - gaf mij hoop.

Op mijn Kerstkaart in 2011 schreef ik : Hoop is niet hetzelfde als optimisme evenmin overtuiging dat iets goed zal aflopen. Wel de zekerheid dat iets zinvol is afgezien van de afloop, het resultaat . Václav Havel, 5 oktober 1936 

Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van dat ik mij aan jouw (toe)vertrouw. Het helpt me om mijzelf meer en meer te vertrouwen en het stelt me ook steeds opnieuw op de proef. Zo kom ik stap-voor-stap verder. Jou kennen maakt dat ik niet meer dezelfde ben als 7 jaar geleden. Het heeft de verhouding met mezelf, met mijn omgeving en met de wereld in positieve zin veranderd.

Marjan (58)
Giekerk           


Door alle keuzemogelijkheden kan ik diëten wél volhouden

Toen ik in 1997 na twee knieoperaties niet meer volop kon sporten, werd ik steeds zwaarder. Ik heb diverse keren geprobeerd daar iets aan te doen: ik begon aan ieder nieuw dieet, maar als ik op mijn streefgewicht was en ophield, vlogen de kilo's er weer aan. Tot vorig jaar oktober. Je wilde me helpen en veroordeelde mij niet.

Inzage krijgen in hoeveel calorieën ik gedurende de dag at, bleek voor mij het begin van de oplossing. Ik heb vrijwel geen moment te maken gehad met het bekende hongergevoel. Mijn chocolademomentjes werden kleine feestjes in plaats van dat ik me schuldig voelde.

Door jouw adviezen heb ik nu het diëten gemakkelijk vol kunnen houden, omdat ik zelf bepaal wat ik eet. En ik geniet weer van wat ik eet!

Belangrijk voor mij is dat ik er niet alleen voor sta, maar jij toch niet een 'stok achter de deur' bent. Met mijn successen, vragen en dilemma’s kan ik bij je terecht. In een half jaar tijd ben ik 12 kilo kwijtgeraakt en pas in de spijkerbroek van m'n 24-jarige dochter! En mijn dochter heeft door onze nieuwe eetgewoonten ook al een maat minder en is weer op gewicht.

Janine (41)
Grou           

Iemand die met je meekijkt en de dingen treffend kan duiden

Wie ben ik, hoe ben ik zo geworden? Je stelt jezelf die vragen niet zo gauw. Maar de antwoorden zijn van groot belang als je lichamelijk en/of geestelijk bent vastgelopen en verlossing zoekt. Dat was bij mij het geval toen ik mij bij je meldde met een veel te zwaar lichaam en een geest die meer van mij verlangde dan ik aan kon. Die twee problemen hebben veel met elkaar te maken, zo heb ik geleerd. En hier duurzaam oplossingen voor vinden, lukt je alleen als er iemand met je mee kijkt die de dingen treffend kan duiden. Jij bent daar echt heel goed in. Aan de geestelijke kant heb ik grote vorderingen gemaakt. De inzichten geven me houvast en voorkomen steeds vaker dat ik fouten maak waarmee ik het mezelf moeilijk maak.

En waar wil ik uitkomen? Ik kijk uit naar het moment dat ik mijn lichaam van net zo veel zo veel ballast heb bevrijd als ik nu al mentaal heb gedaan. Dat is mijn stip aan de horizon. Ik blijf hiervoor nog in gesprek en voel mij zeer gesterkt door je steun.

John (57) 
Bolsward        

Enter your text here...

Enter your text here...