Over mij

Ik ben Jehanne van der Meer, (di)eettherapeut, diëtist en directeur van Instituut Xelf.

Al  35 jaar ligt mijn hart en bezieling op het terrein van mensen, hun eten, gezondheid en kwaliteit van leven. Al ruim 15 jaar leef ik zelf met bewegingsbeperkingen en voedingsaanpassingen.

Missie: mensen trots laten zijn

Mijn missie is dat veel mensen die nu gefrustreerd zijn over hun eten en hun gewicht, juist trots gaan worden op hun gewicht, hun eigen eet- en leefstijl, zoals ik zelf ook trots geworden ben, op hoe ik heb leren dealen met mijn eet-, gewicht- en bewegingsissues. Daarnaast ben ik heel blij met wat ik daar mijn kinderen in heb kunnen bieden. Die trots, dat zelfvertrouwen en het plezier, gun ik jou ook! Ik geef je een kijkje in mijn eigen keuken.

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik een rotsvast vertrouwen in onze eigen mogelijkheden ons lijden te kunnen stoppen en ons gedrag te kunnen veranderen. Dit als we bereid zijn te leren en open te staan voor hulp! Dat weet ik uit eigen ondervinding door de studies die ik ben blijven doen en door deskundige hulp die ik op allerlei terreinen heb ingeschakeld en nog steeds doe. En niet te vergeten door de ervaringen van de ruim 4000 duizend mensen met eet-, dieet- en gewicht problemen, die ik heb begeleid. Wat ik de afgelopen 35 jaar vergaard heb en effectief bleek, deel ik graag met jou!

Regie over  gezondheid en gewicht is veel meer dan minder eten en meer bewegen

Door de jaren heen heb ik als (dieet)kok, diëtist, (di)eettherapeut en ervaringsdeskundige duidelijk gekregen dat de regie kunnen voeren over je eten, je gewicht en je gezondheid, veel verder gaat dan de hoeveelheid calorieën. Iedereen weet wel dat gezond (en niet te veel) eten en genoeg bewegen belangrijk zijn, maar daarmee red lang niet iedereen het. Er zijn meer factoren van invloed, waar de meeste mensen niet aan denken of niet weten. En dit is precies waardoor hun pogingen steeds weer mislukken. En daarom ben ik mij breed gaan scholen.

Waarom is een gezond gewicht krijgen en houden zo moeilijk?

Wat  meespeelt is bijvoorbeeld de verhouding tussen de voedingsstoffen, de smaak, hoe het eten eruit ziet. Ook hoe het wordt aangeboden, in welke sfeer, op welk tijdstip en hoe jouw lijf je voeding verwerkt .

Het gaat ook over verleidingsmethodes, die ingezet worden om jou producten en hoeveelheden te laten kiezen, die niet bij je passen. Daarnaast over gewoontes van huis uit, over overtuigingen over jezelf en eten, jouw lijfspreuken, over tradities en familie gebeurtenissen die wel of niet handig zijn. Wat meespeelt is je levensinstelling, je kwaliteiten en valkuilen en de veranderbaarheid hiervan.

Of jij je doelen gaat halen, hangt daarnaast af van hoe jij je omgeving inricht en welke betekenis jij de mensen om je heen geeft bij je plannen. Ook je manier en hoeveelheid van bewegen, ontspanning en slapen spelen natuurlijk een belangrijke rol.

Daarnaast nog veel dingen waar je waarschijnlijk nooit van hebt gehoord, zoals bijvoorbeeld de  invloed van je taalgebruik op hoe je omgaat met eten en hoe je lichaam daarop reageert. Ook  hoe je over jezelf en  je eigen lichaam denkt en spreekt, blijkt van grote invloed te zijn op je gezondheid en herstel van gewicht. In mijn leven zijn bijvoorbeeld hoe ik ben omging met dyslexie, al op jonge leeftijd verstoorde bloedsuikers en uiteindelijk de chronische vorm van Lyme (tekenbeetziekte) met o.a. pijn en voedselintolerantieproblemen, van grote invloed geweest wat ik eerst niet kon  bereiken en nu wel..

Allemaal zaken waardoor jij eindelijk gaat begrijpen waardoor jij tot nu toe niet verder kwam. Van wat ik over al deze dingen in heel mij leven vergaard heb en effectief bleek, deel ik met jou, in 1 jaar. Geordend in 5 overzichtelijke wetenschappelijk onderbouwde modules.

Weg uit het doolhof

Mijn manier van werken past voor iedereen die af wil van levenslang diëten volgen, weg uit het doolhof van alle dieettips en afslankhypes! Voor wie de regie terug wil over zijn/haar gezondheid én weer wil genieten van zichzelf en eten en daar serieus, langere tijd in wil investeren.

doolhof
doolhof

Wat je nu nog als een doolhof kunt ervaren, onoverzichtelijk, waar je in bent verdwaald, waarvan je niet weet waar je uit komt en òf  je er wel uit komt, wordt verleden tijd, want ik neem je mee door jouw eigen labyrint…

 

 

labyrint
labyrint

Een labyrint is één weg, die je kunt over zien, niet recht, maar waar je wel het geheel van alle kanten kunt bekijken en waar je zeker van bent dat je in het centrum uitkomt. Bij de beste versie van jou

Met persoonlijke coaching, webinars, diverse opdrachten uit je eigen werkboek en achtergrondinformatie leid ik je één voor één door alle aspecten heen. Ik blijf naast je; jij houdt de regie, maar verdwaalt niet en hoeft het ook niet meer alleen te doen. Net zoals mijn docenten, coaches mij mijn eigen labyrint hebben leren (ver)kennen en plezierig mee hebben leren omgaan.

 

Jehanne_van_der_Meer_wijzendWordt dit jouw jaar?

Vul de eetscan in om een afspraak te maken voor een (telefonische) eetscan. Dan bekijken we of wat ik bied, goed kan aansluiten bij wat jij wilt en welke vorm het beste bij je past.

Het vermelden waard

Ik ben niet alleen een voedings- een dieetdeskundige doordat ik ervoor geleerd heb, ik heb zelf ook culinaire hoogstandjes gemaakt. Daar won ik prijzen mee. En vanuit mijn studie Diëtetiek  met het aandachtsgebied: maagverkleiningsoperaties, heb ik bijgedragen aan landelijke richtlijnen.

Een greep uit mijn ‘vitrinekast’:

Logo_Kwaliteitsregister_Paramedici

  • beste broodbakker Horecavakschool Leeuwarden (1975)
  • beste instellingskok van Nederland (1977)
  • 2e hoogst afgestudeerde aan de Opleiding Diëtetiek Groningen (1983)
  • aanmoedigingsprijs beste startende ondernemer Friesland (1993)
  • columnist Sneeker Nieuwsblad (2008-2011)
  • co-auteur Landelijke Dieetrichtlijnen Bariatrische Chirurgie (2011)

Verder ben ik gecertificeerd door het Kwaliteitsregister Paramedici.

En… mogelijk prettig om te weten: ik verkoop (en verdien dus ook)  niets aan dieetproducten of iets dergelijk, want jij kiest wat bij jou past en ik wil eerlijk, onafhankelijk en objectief blijven.

De betekenis van mijn logo

Logo_Xelf_zonder-tekst_300x180Het woord ‘Xelf’ wordt uitgesproken als: ‘kzelf’ en is een verbastering van de woorden ‘ik zelf… doen’, zoals kleine kinderen dat uitspreken wanneer ze iets zelf willen doen. Er spreekt willen en vertrouwen uit in eigen kunnen.

Het symbool van de X stelt ook een mens voor.

Vanuit zijn/haar centrum (het midden van de X) verspreidt de energie zich als zonnestralen op een doelgerichte en gebundelde manier. Door het symbool willen we het vertrouwen in eigen kunnen laten zien. Dus: zelf doen en vanuit jezelf… maar niet in je eentje; de slimste manier voor de regie over en plezier in eten.

Download Test & Tips

Download mijn test en tips om te zien wat jouw gewicht voor je betekent. En krijg tips om met meer plezier en succes je gewicht en eetgedrag op orde te krijgen.